Matumaini Katanga

Economiestudenten Sint-Janscollege steunen Congo opnieuw

Vlajo Jieha! of Jong Initiatief voor Ethische Handel is een korte ondernemingservaring, waarbij jongeren niet alleen leren hoe ze verkoopgesprek moeten aangaan, maar evenzeer stilstaan bij ethisch bewustzijn. Het programma loopt zo'n 10 tot 18 weken in het derde, vierde of vijfde jaar secundair onderwijs. Ze starten een eigen onderneming op en verkopen fair tradeproducten.

Ook in het Sint-Janscollege starten de leerlingen van het vierde jaar economie in drie groepen een Jieha-ondermening op, onder de leiding van mevrouw Morobé. De tweede keer op rij besloten ze de winst af te staan aan de werken van de Aalmoezeniers in Congo.

Op vrijdag 07 juni stelden de leerlingen fier hun werking en hun resultaat voor aan pater Jan Van Roy. Ze overhandigden hem meteen een cheque met de totale winst van €247,67. Zo dragen ook de leerlingen van de afdeling ECO in het Sint-Janscollege hun steentje bij voor de Congolese kinderen onder de hoede van de Aalmoezeniers.

Gerelateerde activiteiten

Schenken

Voor fiscale attesten stort uw gift op bankrekeningnummer BE11 7350 1646 6948 van SOL VZW met als mededeling : “500”.

Details voor de overschrijving

Rekeningnummer

BE11 7350 1646 6948

Naam

Solidariteit om Leven vzw

BIC/SWIFT

KREDBEBB

Adres

Stijn Streuvelsstraat 7
3920 Lommel

Mededeling

500

Fiscale informatie

Om recht te hebben op een fiscaal attest moet de gift minstens 40 EUR per jaar bedragen. Dit bedrag kan in één keer of in verschillende keren gestort worden (bijvoorbeeld via een permanente opdracht van 3,50 EUR per maand).

De stortingen moeten SOL bereiken vóór 25 december van het lopende jaar, anders wordt het attest afgeleverd voor het volgende jaar.

Asante sana Bedankt.